Сваштара

Нови формат такмичења за одбојкаше

Мушку одбојкашку репрезентацију Србије од ове године очекује такмичење у Лиги нација, која ће заменити досадашњу Светску лигу. Нови формат чине сталне чланице, међу којима је и Србија. За преостала четири места сваке године ће се борити селекције изазивачи. Такмичење почиње 25. маја, а наша екипа ће прве мечеве играти у Краљеву. У госте нам долазе одбојкаши Бразила, Италије и Немачке. Гост Београда 202 је Неџад Османкач, тренер који већ годинама помаже селектору Николи Грбићу у стварању великих успеха. Вања Савић ће са њим разговарати о атмосфери у нашој репрезентацији и очекивањима на предстојећем такмичењу у рубрици „202 повода".
Недавно је у палати „Београд" отворен Центар за ментално здравље, први у главном граду. Ту грађани могу да потраже помоћ психотераперута без упута, заказивања и плаћања. Од Милице Ђилас ћете чути када центар ради, колико грађана је до сада потражило помоћ и на које проблеме се највише жале.
Најавићемо премијеру документарног филма „Плаво срце - борба за последње дивље реке Европе", која је заказана за 3. мај код Куле „Небојша". Филм објашњава ситуацију са хидроенергијом широм Балкана, а има за циљ да покаже размере уништавања река и људских заједница на обалама.
Љубитеље игре ћемо обрадовати причом о наступу групе „Una Saga Sеrbica" 5. маја у Центру „Сава". У плесном спектаклу под називом „Игра богова" трупа ће још једном публици показати своје умеће кроз нову форму оживљавања изворног балканског фолклора.
У рубрици „Господо, амбасадор Србије" гостује Марија Стојановић, професорка музичког из Ниша. Хорови под њеним руководством су на Интернационалном такмичењу у Грчкој освојили прво место. Нашу културу су свету приближили изводећи српску духовну и традиционалну музику.
У делу емисије насловљеном као „Топ потоп", познати састављају своје листе на разне теме које бирају сами. Глумац „Атељеа 212" Бранислав Зеремски је направио листу појмова, догађаја и личности који су обележили историју. Припремила Љиљана Обрадовић.
У ауторској рубрици „Квака 202" Драгутин Роквић ће на духовит начин коментарисати турбофолк код суседа, највећу жртву у одбрани радничких права и уклањање галија из реке Вардар.
Тема рубрике „Мода 202" коју припрема Оливера Перић биће хумор. 

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво