Сваштара

У 202 повода говоримо о Светском дану игре

Овај празник је установио Међународни савет за игру при УНЕСКО-у 1982. године и од тада се широм света прославља сваког 29. априла. Поводом Светског дана игре, разговарали смо са Ајом Јунг која ће на Малти присуствовати централној европској прослави. Претходних година су и у Београду приређивани наступи великог броја уметника. Где је данас место Србије у тим дешавањима, чућете од поднева.

Јадранка Јанковић ће нам рећи шта нас очекује на концерту Шона Пола 22. маја у Хали спортова „Ранко Жеравица", када ће ова музичка звезда први пут наступити у Србији. Власник је две „Греми", четири „МОБО" награде и бројних хитова. Своје песме је изводио са најпопуларнијим именима као што су Ријана, Сија, Бијонсе, Дејвид Гета, Енрике Иглесијас, Кајли Миног, Џеј Зи, Сантана, Миси Елиот...
„Инфраструктура железнице Србије" је завршила радове на модернизацији деонице захваљујући којој је успостављена редовна линија БГ воза, на релацији Ресник - Београд Центар (Прокоп) - Ресник. Шта је све урађено и како линија функционише, провериће наш гласник Бранислав Трајковић.
У рубрици „Много смо најјачи" гостује Братислав Бата Ђорђевић, бивши југословенски кошаркаш и тренер. Каријеру је започео у КК Раднички, где је и данас. Најзначајније резултате је постигао са кошаркашима Црвене звезде, а рад са младима сматра својим највећим успехом. Забележила Вања Савић.
Када се за Србе каже да су били сложни, успешни и учинили свој народ поносним, одмах знамо да реч о спортистима. Спорт је једна од ретких ствари која нас је увек дизала високо, па не чуди што се све више политичара укључује у спортска дешавања. Неке од њих смо виђали на маратону, други су се недавно спуштали низ „Авалски торањ". Да ли су обема ногама стали чврсто на земљу или и даље висе у ваздуху, сазнајте у радио колумни „Велики бљак" аутора Миодрага Стошића.
Према подацима Светске здравствене организације, између 300 и 400 милиона људи на планети се бори са непријатним симптомима алергије на полен. Од пролећа до касне јесени их прати кијање, зачепљен нос, сузне, црвене очи и свраб. Срећом, постоји један моћан зачин који може да обузда и умањи те симптоме. Причу о куркуми доноси Милена Милићевић у рубрици „Да си жив и здрав".

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво