Свет чуда

Недељни магазин о чудима око нас, о блесавим или неуoбичајеним стварима у новом издању доноси палету различитих информација, које можда нисте стигли да испратите у мору вести којима смо свакодневно затрпани.

Некада су највећа чуда заправо најједноставнија решења. Држачи који чувају баштенски столњак да га не одува ветар, склопиве чаше за путовање, чаша као појачивач звука са мобилног телефона... сигурно ће и вама пасти на памет десетине једноставних а генијалних „а ла Пера Којот геније" изума. Један такав је однедавно на улицама Кине и служи томе да стане на крај претрчавању улице на црвено, а чућете о чему је реч.

Многе идеје човек добије само посматрајући природу. Некад је боље прескочити копирање понашања животиња и инсеката, али свакако их проучавати и дивити се без ометања. Указаћемо на невероватну појаву, потврђену од стране научника о помало бизарном одбрамбеном механизму једне врсте мрава.

Уметност је једно од поља у коме сва чудноватост човека може да заблиста. Радови чувених уметника постижу папрено високу цену, јер тако ценимо ексклузивност, драгоценост и на крају важност креативног духа и разних естетика човечанства. На недавно одржаној аукцији у чувеној лондонској кући „Сотби", слика Паје Јовановића „Два башибозука пред капијом" продата је за више од пола милииона евра, што је најскупља цена слике у српској историји. Која уметничка дела широм света су рекордери по цени, а која око себе имају посебан вео мистерије, слушаћете између 14 и 15 часова.

Изненађујуће приче из света доноси Круна Пинтарић.

Свет чуда Свет чуда

Autor:
Београд 202

Емисија „Свет чуда“ води вас на занимљиво путовање у непознато и подсећа колико тога се налази око нас што не примећујемо, не знамо или не можемо да поверујемо да постоји. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи