Сваштара

Да ли су штедни рачуни за децу опет у моди?

Штедња за децу била је пре неколико деценија веома популарна на овим просторима. Она је значила да се о младима бринемо још од пре њиховог пунолетства, отварајући им штедне књижице. Како данас стоје ствари са штедњом за децу? Ко и на који начин може да отвори такав рачун? Овим питањима бавимо се данас у рубрици 202 повода, коју је припремио колега Слободан Игрутиновић.

Општина Бечеј позива на другу манифестацију под називом „Бечеј ноћу”, која се одржава 16. јуна на бечејском Тргу ослобођења.

Почиње сезона пикника и роштиљања у природи а Ада је једно од омиљених места. Данас вам причамо о чему треба водити рачуна приликом ових облика забаве на Ади. Место за пикник на Ади опремљено је зиданим роштиљима, клупама и столовима, а налази се у близини једног од јавних купатила, надомак игралишта за кошарку и тенис. Уједно, ово је једини простор на Ади, намењен паљењу ватре и печењу меса. Како да нам буде лепо а да уз то водимо рачуна о безбедности прича нам колегиница Вања Савић.

Да ли конзумирате алкалну воду? Модерна исхрана се углавном састоји од прерађене хране, укључујући намирнице као што су со, шећер, кофеин и алкохол, које су превише киселе за наше тело. Знаци претеране киселости у организму су умор, болови у глави или стомаку и ослабљен имуни систем. Алкална вода помаже да се киселост организма доведе у нормалу. О значају алкалне воде, у рубрици „Да си жив и здрав" прича колегиница Дејана Јочовић.

У петак, у Србији концерте имају гости из Хрватске - Тони Цетински, ТБФ и Јонатан. Где они наступају и који други извођачи излазе на бину 27. априла - сазнаћете у рубрици „Пази, свира се" Владимира Тодоровића.

Одбојкашка репрезентација Србије креће у нови припремни циклус уочи „Лиге Нација". На окупу су углавном играчи из домаћих клубова, али ће им се ускоро придружити и стандардни репрезентативци, који још увек имају обавезе у својим клубовима. Међу њима ће бити и Александар Атанасијевић, који има сјајну сезону у Перуђи. Са њим је за рубрику „Много смо најјачи" разговарао колега Дејан Булајић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво