Широм затворених очију - Лига 202

У ноћном програму, а у оквиру Лиге 202, у паузи између две сезоне, причаћемо о интересантним књигама везаним за музику, а објављеним код нас.

Легендарни музичар и текстописац Нил Јанг (Neil Young) овим искреним и духовитим мемоарима води нас на гитарско, хипнотичко путовање кроз своју каријеру која траје више од 40 година. „Тешко извојеван мир" сумира успоне и падове овог јединственог уметника. Нарочиту вредност овој књизи даје то што није једна од оних аутобиографија рок звезда на које смо навикли.

Будући да ју је писао Јанг лично она је у ствари зборник рефлексија о љубави, музици, дрогама, породици, а уз све то дочарава и узбудљиве тренутке његовог живота: детињство у Канади, учешће у рок буму шездесетих као члан бендова Buffalo Springfield и Crosby, Stills, Nash & Young и Crazy Horse, политички и еколошки активизам, као и многобројне личне изазове...

Своју животну причу Јанг нам не приповеда хронолошки. Кроз опуштено ћаскање с читаоцем, он прави скокове: од вожње у већ легендарном „Морту", преко пројекта „PureTone", до идиличних тренутака с породицом на ранчу „Broken Arrow". Интимни тон ове књиге ствара утисак који
најбоље описује The Houston Chronicle: „Ово је прича коју вам приповеда добар пријатељ у мрачном бару, уз пиво, текилу и врхунску музику из џубокса." 

Гости: Александар Шурбатовић и Александар Саша Илић
Аутор и водитељ је Ненад Кузмић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи