Сваштара

Новинарка РТС-а Ана Стаменковић, добитница Награде Града Београда у „202 повода”

Ана Стаменковић, новинарка Информативног програма РТС-а, добитница је Награде града Београда за новинарство за 2017. годину. У образложењу стоји да се награда додељује за деценију дугу кампању и извештавање о трансплантацији и завештању органа. Како је било заговарати трансплантацију некад, а како данас - сазнаћете одмах после подневних вести.

Изложба „Историја полиције у Србији” је прва поставка овог типа. Постављена је у галерији на Андрићевом венцу, и приказује развој полиције у Србији, од времена Првог српског устанка 1811, када је први пут установљено „Министарство унутрашњих дела”. У улози посетиоца, наш репортер Бранислав Трајковић јавиће се у поподневном делу емисије.

Једва сте дочекали пролеће и топлије време, жалили се на зиму и тмурне дане. Са доласком пролећа сте очекивали боље расположење и огромну енергију, испланирали бројне активности, а стално сте поспани и малаксали. Неретко, људи осећају вртоглавицу, па чак и болове у мишићима. Не брините, то је нормална појава и проблем великог броја људи. Научници тврде да од тих симптома пати сваки десети становник у свету. Срећом ово стање не траје дуго и постоје решења да вам буде боље. У рубрици  „Да си жив и здрав” чућете неке од разлога зашто нам се то дешава и како можемо себи да помогнемо. Припремила Весна Парезановић Алексић.

Хокејашка репрезентација Србије налази се у Холандији на Светском првенству Друге дивизије А групе, а један од репрезентативаца је и Стефан Илић. Десети пут у дресу репрезентације, члан италијанског Милана за рубрику „Много смо најјачи” открива детаље из своје каријере. Прилог припремила Вања Савић.

Медији се полако окрећу предстојећем светском фудбалском првенству, па тако и колега Драгутин Роквић данашњу „Кваку” посвећује овој теми.

Водитељ: Душица Мијатовић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара