Повишен тон

Полно преносиве болести у порасту

У Србији у последњих десет година расте број оболелих од полно преносивих болести.

Према подацима Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” број оболелих од сифилиса је утростручен а од гонореје дуплиран. Које су болести најучесталије, да ли уопште имамо свеобухватну слику и да ли приватне клинике пријављују своје податке о оболелима, могу ли полне болести да постану отпорније на неке терапије, какав је ниво нашег здравственог и сексуалног образовања разговарамо са др Милом Паунић, специјалистом епидемиологије и здравственог васпитања и др Биљаном Беговић Вуксановић, шефом Одсека за ХИВ и полно преносиве болести у Градском заводу за јавно здравље.

Настављајући успешну традицију од 35 година, Истраживачка станица Петница ће у септембру ове године организовати научно-образовни програм за ученике основних школа. О циљу летње научне школе, року за пријављивање кандидата и избору учесника разговараћемо са Николом Божићем, програмским директором у Истраживачкој станици Петница. Рубрика „Датум, време, место" посвећена је Иви Лоли Рибару, рођеном на данашњи дан 1916. године.

Емисију уређује и води Ивана Весић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара