Сваштара

Припадници јединице Ватрогасно-спасилачког батаљона Вождовац, добитници Награде града Београда „Светислав Стојановић” за 2017. годину у „202 повода”

Награда им је додељена за изузетне резултате остварене у области заштите од пожара, спасавања лица и имовине угрожене пожаром, експлозијама, акцидентима са опасним материјама, елементарним и другим непогодама. Наши гости од поднева биће командант Ватрогасно-спасилачког батаљона Вождовац Звонимир Смркуљ и ватрогасац спасилац Милош Митић.
Многи пролазници, па чак и они који су рођени у Београду, у чуду су када прођу Хиландарском улицом, јер се испред једне зграде налазе разни предмети. Њих комуналци не склањају, јер је реч о занимљивој "изложби". Много је прича и легенди везано за овај зид, а она која се намеће као најлогичнија, због ствари које људи овде остављају, јесте да је ово зид прекинутих веза. Мушкарци и жене се управо на овом месту решавају успомена на некадашње партнере. Из Хиландарске се јавља Милица Ђилас.

Чућете ко све наступа на овогодишњем Интернационалном нишком џез фестивалу „Нишвил 2018". Од 3. до 12. августа публика ће на Тврђави моћи да чује рекордних хиљаду учесника кроз 250 програма на 20 бина. Поред најпознатијих и најтраженијих извођача џеза, наступаће и еминентни светски и домаћи DJ-еви и продуценти.
Да ли је јавно добро нешто што свима користи, или оно што добијамо бесплатно када год пожелимо? Донедавно су јавно добро просечног Србина биле кесе, али томе је дошао крај. Почело је наплаћивање кеса, а како се наш човек бори са тим одузимањем „јавног добра", сазнајте у ауторској причи "Велики бљак" Миодрага Стошића.
У рубрици „Много смо најјачи" говори Марија Петковић, једна од ретких жена која је тренирала бокс, савате и кик бокс. Сада ради као тренер и каже да је из сваког спорта извукла оно најлепше и најбоље. Припремила Вања Савић.
Многи људи чим их нешто заболи посежу за аналгетицима. Ако спадате у ову групу следећи пут размислите, јер бројна средства која могу да замене таблету имамо у кухињи. Шта нутриционисти и стручњаци који се баве травама предлажу када нас, рецимо, заболи глава, чућете од Милене Милићевић у рубрици „Да си жив и здрав". 

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво