Повишен тон

Пси луталице – проблеми, изазови и решења

На име одштете због уједа паса луталица градови и општине у Србији су за шест година исплатили 25 милиона евра а 77500 грађана су били жртве напада. 

Подаци ОRCА и НАЛЕД-а показују и да је број повреда од уједа паса у периоду 2010-2015. повећан за 50 процената, а у истом периоду број ухваћених паса порастао је 75 одсто, повећан је броj азила а место у прихватилишту нашло је готово 172.000 животиња. Све ово указује на то да контрола њихове популације није дала резултате. Какве нове мере на националном и локалном нивоу предлажу надлежни и шта очекују од њих и да ли има и оних који се залажу за другачија решења у Повишеном тону разговарамо са Тисом Чаушевић из НАЛЕД-а и Наташом Вукмировић, председницом Управног одбора Удружења Линк Плус, а чућемо и шта је о овом проблему на округлом столу “Решавање проблема уједа напуштених паса на локалу” рекао Бранислав Недимовић, министар пољопривреде.

О Сајму риболова и опреме за боравак у природи који ће на Новосадском сајму бити одржан од 19. до 22. априла причамо у другом сату емисије. Рубрику  „Датум, време, место" посвећујемо граду Краљеву и дану када је овај град добио данашње име, 19. априла 1882. године.

Уредник и водитељ: Ивана Весић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара