Визија

Културне манифестације и простори у Нишу

У Нишу је у току „Културно пролеће all'italiana” који организује Италијански институт за културу у Београду, у сарадњи са удружењем Млади амбасадори и Универзитетском библиотеком Никола Тесла из Ниша.

Ова манифестација одиграва се кроз четири догађаја. И то у виду изложбе „Живео Кавандоли" која представља омаж великом стрип аутору Освалду Кавандолију (1920 - 2007), италијанском аниматору, редитељу и карикатуристи, познатом пре свега по томе што је створио и анимирао лик из цртане серија Ла Линеа. Затим, биће одржано предавање директора Италијанског института за културу у Београду Давидеа Скалманија на тему повезивања културе кроз језик и комуникацију; циклус савременог италијанског филма, који ће публика моћи да прати у Дому војске. И концерт Матије Занате, италијанског професионалног певача и уметника чији репертоар обухвата италијанску традиционалну, поп/рок и кантауторску музику.

Још један битан културни догађај за Ниш: након скоро пола века обновљен је Павиљон у нишкој Тврђави чиме је град добио модеран изложбени простор за квалитетну презентацију уметничких дела. Павиљон је реновиран први пут након 1971. године. Урађена је адаптација расвете чиме се добија простор за квалитетну и адекватну презентацију уметичких дела, како слика, тако и графика, скулптура, као и савремених медија. О томе сазнајемо од Лане Николић.

Кроз емисију води Јелена Кнежевић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара