Широм затворених очију - Лига 202

У ноћном програму, а у оквиру Лиге 202, у паузи између две сезоне, причаћемо о интересантним књигама везаним за музику, а објављеним код нас.

Дејвид Боуви (David Bowie) је глобална суперзвезда, једна од најзначајнијих икона модерног доба, а његова каријера прожима пет деценија дуг развој популарне музике. Од првих снимака 60-их година, преко измишљених ликова 70-их (Ziggy Stardust, Aladin Sane и Thin White Duke) до звезде која пуни стадионе 80-их и настојања да поново оживи сопствену креативност последњих година, Дејвид Боуви је био инспирација милионима следбеника и фанова широм света. Овај приказ његовог живота, имиџа и музике обухвата и питања културе младих, историје,
индивидуализације, расизма полова и сексуалне политике. Међу бројним талентима Дејвида Боувија је и његова способност да у оквире популарне културе сажме кључне супротности модерног доба. Анализирајући имиџ, музику, текстове песама и интервјуе са Боувијевим фановима аутор настоји да разоткрије тајну која пола века окружује боемског принца поп музике.

Ник Стивенсон (Nick Stevenson) даје фасцинантан портрет Дејвида Боувија. Видимо Боувија како се мења кроз време, видимо његову слику дату кроз друштвене теорије и кроз фантазију и машту његових фанова. Ово је интригантна студија о једној од најконтроверзнијих икона поп музике.

Аутор ове рецензије је Крис Ројек (Универзитет у Нотингему). Књигу „Дејвид Боуви" је за наше тржиште објавио „Клио".

Гост: Александар Саша Илић.
Аутор и водитељ је Ненад Кузмић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво