Сваштара

„Рак је излечив – Активирај се у трци за живот против рака”

У Србији је у току Национална кампања за борбу против малигних болести „Рак је излечив", коју је покренула наша кућа.
Организатори овогодишњег Београдског маратона, који ће бити одржан 21. априла су најавили да ће се и они и такмичари активно укључити ове године. Како би се подигла свест о значају превентивних прегледа, учесницима маратона ће бити подељене трачице - симбол борбе против рака. Трачице су обезбеђене и за све остале грађане, као и пунктови за информисање и места за прикупљање донација за набавку тестова за рано откривање рака јајника и рака дојке. Детаље ћемо чути у првим поподневним минутима.

Несвакидашњи црвени стубови налик на бандере, постављени у близини вртића и школа, заправо су „паник тастери".
На њима се налазе камере које снимају околину и имају СОС тастер који може да се активира у случају опасности. Намена им је да деца, али и други пролазници, у некој небезбедној ситуацији лако и брзо, аутоматски пошаљу информацију у командни центар МУП-а. Више информација ће нам донети наша гласница, Јована Зец.

Постоје бројни стереотипи о фудбалерима - богат, приземан, ограничен... Данас вам представљамо фудбалера битно другачијег профила.
То је Иван Лакићевић, играч Војводине, младић чије су амбиције и интересовања далеко од онога што иначе описује фудбалере високог ранга. Аутор рубрике „Много смо најјачи" je Дејан Булајић.

Већина нас је претходних месеци јела нешто тежу храну, а мање свежег поврћа. С обзиром на то да је коначно стигло доба када су пијаце шареније и препуне свежег поврћа, време је да почастимо организам витаминима. Ви одаберите шта највише волите, а Весна Парезановић Алексић у рубрици „Да си жив и здрав" ће вам рећи разлоге зашто треба јести ротквице и млади лук.

Пренећемо вам најновије информације из спорта и културе, и посебно представити културни програм „Грчки дани у Београду" коју промовише Грчка амбасада.

Водитељ: Душица Мијатовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво