Сваштара

Водитељка Београда 202 Душица Мијатовић, овогодишња добитница награде „Радмила Видак”, у „202 повода“

Награда носи име прве лекторке РТС-а, а додељује се за лепоту говора. Има за циљ да подстиче рад спикера, водитеља, презентера и новинара на очувању и развијању вредности говорног израза у радијским и телевизијским емисијама. У образложењу жирија стоји да говорни израз Душице Мијатовић карактеришу правилна дикција и труд да се у говору негује и одржи оно што је најбоље и најлепше у савременом српском језику.

Београд од 16. до 19. априла обележава своје дане. Организован је богат културно-уметнички програм под називом „Београдски времеплов". Посетиоце очекују бројни концерти, изложбе и представе, а позоришта и музеји ће отворити врата свим заинтересованим грађанима. Улаз је бесплатан, као и туре за разгледање главног града. Са детаљима ће вас упознати Милица Ђилас.
Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су у финалној утакмици регионалне Триглав лиге од загребачке Младости 12:11, међутим, као једини представник Србије у мушкој и женској конкурецији, направиле су велики успех. Јована Пантовић је била део екипе која се изборила да Звезда буде у Дубровнику у финалној утакмици, а љубав према овом спорту код ње се родила 2006. године након Европског првенства које је одржано у Београду. Шта за њу значи играти за репрезентацију Србије, и која је утакмица била прекретница у досадашњој каријери, открила је у разговору са колегиницом Вањом Савић.

Да нема порока, не би било ни врлина. Судећи по томе, ми смо народ богат врлинама, а пороци нас прате од првих дана живота. Крштавамо се уз алкохол, деда нам прстић умаче у шљивовицу, окружени смо дуванским димом... Да не помињемо то што нас од малих ногу воде на митинге. Кад дође Ускрс, покажемо колико успевамо да се уздржавамо од порока, што одмах обележимо стотинама фотографија на Инстаграму, пороку данашњице. Постоји ли неко ко се истински уздржава, пита се Миодраг Стошић у својој ауторској радио колумни „Велики бљак".

Пролеће је право време да осмислите и посадите своју лековиту башту, јер многе корисне биљке успевају и у саксијама. Уз мало труда и пажње, до јесени ћете имати праву малу биљну апотеку. Милена Милићевић у рубрици „Да си жив и здрав" препоручује најкорисније биљке и саветује како да их негујете.
На крају - имаћемо још једно ексклузивно извођење нове нумере наше познате групе - али нека то остане изненађење!

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

број коментара 0 Пошаљи коментар