Сваштара

Ексклузивно: Бајага!

Дуго очекивани нови албум Бајаге и Инструктора је објављен у продукцији наше куће, а на нашем програму ћете имати ексклузивну прилику да чујете прво јавно емитовање једне од нумера. Музиком ћемо се бавити и у 202 повода - гостују колеге из „Бунт рок фестивала".

Почело је емитовање четвртог циклуса такмичења нових, неафирмисаних бендова и аутора које организују РТС и емисија „Бунт". Циљ јединог телевизијског фестивала је афирмација домаће поп и рок музике, као и формирање нове домаће сцене у тим музичким жанровима. Ово издање ће бити по много чему другачије од претходних, јер се одржава у години када РТС обележава 60 година постојања, а емисија „Бунт" слави 15. рођендан. Детаље открива наша гошћа Бранка Главоњић.

Бранислав Трајковић ће се јавити са Сајма средњих стручних и уметничких школа. Под слоганом „По својој мери школу изабери", представници 49 београдских школа ће ученицима осмих разреда и њиховим родитељима представити своје образовне профиле. Будући средњошколци ће моћи да се информишу о начину уписа и смеровима, виде занимљиве експонате, присуствују експериментима и практичном раду појединих професија.
Упознаћемо вас са новим циклусом превентивно-едукативних кампања које организују Канцеларија за младе Града Београда и CEPORA. Овом акцијом настављају ширење порука толеранције, подстицање равноправности и јачање одговорног понашања младих.

У рубрици „Господо, амбасадор Србије" гостује Милан Динић, професор информатике и рачунарства у жарковачкој ОШ „Вук Караџић". Своје ђаке, на које је изузетно поносан, годинама припрема за такмичења и заједно са њима бележи изузетне резултате у Србији и иностранству. Последња у низу награда је прво место на међународном такмичењу „KREF". Забележила Слађана Савић.

У делу емисије под називом „Топ потоп" познати састављају листе на разне теме које бирају сами. Један од оснивача групе „Лабораторија звука", музичар и композитор Предраг Вранешевић, откриће топ листу његових омиљених песама. Припремила Ксенија Радовић.

Источна филозофија заступа теорију да је стрпљење врхунски принцип. Да ли поседујемо ген за стрпљивост или је то категорија зрелости, тема је којом се у „Моди 202" бави Оливера Перић.

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво