Сваштара

„Гугл” бесплатно обучава предузетнике у Србији

Први пут у региону, Google уз помоћ СТАРТИТ центра из Новог Сада је организовао целонедељни менторски програм „Google Launchpad Start", намењен IT предузетницима из целог региона. Кроз пет дана интензивног рада, тимови ће научити како да успешније представе и промовишу свој производ, добити савете о прикупљању неопходних средстава за финансирање, како да изаберу праве људе за свој тим и многе друге теме које су кључне за грађење успешних компанија. Какви су наши предузетници у односу на колеге у региону и какви су њихови утисци о овом програму, говоримо у 202 повода. Припремила Ружица Зоркић Радичевић.

Основци ће бити у прилици да се информишу о начину уписа, смеровима и образовним профилима, као и да виде разноврсне електронске и машинске експонате, укључујући и роботе, да присуствују научним експериментима и практичном раду фризера и козметичара. Са трећег Сајма средњих стручних и уметничких школа јавља се наш репортер Јована Зец.

Најуспешнији џудо клуб у Србији је клуб „Раковица" који је основан 1968. године, а његов оснивач Миомир Срећко Мрваљевић је уједно и најуспешнији тренер. Већ 50 година клуб одолева искушењима, а са новим полазницима стасавају и нови шампиони. Џудисти из „Раковице", међу којима је и Александар Кукољ, на светско и европско постоље су стали неколико пута. За Радио Београд 202 и рубрику „Много смо најјачи" Срећко Мрваљевић, добитник Мајске награде за животно дело, разговарао је са колегиницом Вањом Савић.

Вероватно нико није жељније дочекао топлије време од љубитеља вожње бициколом. Реч је о једној од најздравијих физичких активности, нарочито ако је редовно упражњавате. Сваки бициклиста ће вам рећи да вожње и дружење чине живот лепшим, а ретко ћете међу њима видети некога ко има проблем са вишком килограма. У рубрици „Да си жив и здрав" Весна Парезановић Алексић вас упознаје са благодетима које доноси окретање педала и боравак напољу.

У последњем сату емисије, чућете популарног словеначког кантаутора - Роберта Пешута, познатијег под именом Магнифико, који ће наступити 15. априла у Београду.

Водитељ: Душица Мијатовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво