Сваштара

У знаку празника - Велики петак и Ускрс

Православни хришћани данас обележавају Велики петак а у недељу и најрадоснији празник, Ускрс. Стога данас, у рубрици „202 повода” говоримо о томе зашто је Велики петак најтужнији хришћански празник, како се обележава Ускрс, по чему се православна традиција слављења ових дана разликује од католичке и да ли се нешто променило данас. У студију је наша колегиница Милица Ђилас.

Велики петак и Ускрс обележавају се ових дана свуда у православном живљу, па и у Косовској Митровици. Каква је атмосфера тамо, како се народ припрема за празнике и какве су слике на улицама, пренеће нам са лица места наша колегиница Тања Вујасиновић.

Војкан Борисављевић, наш прослављени композитор, подариће Београђанима спектакуларни концерт управо за манифестацију „Дани Београда”. Концерт ће бити одржан 16. априла, на Тргу републике а детаље о томе добићемо путем директног укључења.

Јуче је у Београду преминуо Бранислав Покрајац, трофејни рукометаш, тренер и репрезентативни селектор. Био је уважаван широм света као велики рукометни стручњак, а радо се одазивао позивима Двестадвојке. Стога вас подсећамо на његов недавни наступ у рубрици „Много смо најјачи”. Аутор је колега Дејан Булајић.

Да ли једете „очима" или онолико колико вам треба? Преједање је честа појава која може бити изазвана не само „синдромом гладних очију” већ и страхом од немаштине као и психолошким разлозима, где често настојимо да храном надоместимо оно што нам недостаје. Како победити преједање и повратити контролу над собом, прича нам у рубрици „Да си жив и здрав” колегиница Дејана Јочовић.

Прави музичари не знају за празнике па су нам и овога викенда припремили доста живих свирки. Без обзира да ли се свира за 50 или 5000 људи, то неће промаћи будном оку и уху колеге Владе Тодоровића, који ће вам своје препоруке изнети у рубрици „Пази, свира се!”.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво