Сваштара

Традиционална манифестација „Хомољски мотиви“ у 202 повода

Реч је о најпознатијем туристичко-културном догађају у општини Кучево. Јединствена смотра изворног народног стваралаштва источне Србије одржава се од 1968. године, што је чини једном од најстаријих манифестација те врсте у нашој земљи. Њен значај и квалитет потврђују и бројне награде и признања. Прошле године је обогаћена новим садржајем, Атлетском трком. Овогодишње такмичење ће бити одржано 26. маја. Детаље доносимо у подне.
Петар Протић ће проверити каква је ситуација на Аутобуској и Железничкој станици у Београду уочи празника. Има ли гужве, за које правце су планирани ванредни поласци и како тече продаја карата.
Чућете шта вас очекује на Великом ускршњем карневалу који ће бити одржан 7. и 8. априла у парку „Ташмајдан". Манифестација промовише породичне вредности, такмичарски дух и осећање друштвене одговорности код најмлађих. Посетиоце ће забављати мажореткиње, кловнови, жонглери и пантомимичари. Планирани су и бројни музички наступи, радионице и биоскоп.
У рубрици „Господо, амбасадор Србије" гостује Маја Бањац, асистент на Катедри за гастрономију Природно-математичког факултета у Новом Саду. Освојила је златну медаљу на Интернационалнмо скупу гастрономије у Истанбулу и прво место на Светском кулинарском такмичењу у Солуну. Говориће о својим успесима и како наступе у иностранству користи за промоцију српских производа. Припремила Слађана Савић.
У делу емисије под називом „Топ потоп" познати састављају листе на разне теме које бирају сами. Иван Ћурковић, сјајан голман и једна од највећих легенди Партизана, одабрао је да говори о својим најдражим признањима, најважнијим утакмицама и највећој подршци. Забележила Љиљана Обрадовић.
Драгутин Роквић у својој ауторској рубрици „Квака 202" на духовит начин коментарише везу између војске и борбе против „беле куге", рат Шкаљараца и Кавчана и идеју да свако од нас засади по једну шљиву.
Сократ је сматрао да нисмо рођени са ограниченим капацитетом за доброту, већ да током живота непрекидно учимо о њој. Како да развијамо своју доброту, тема је којом се у „Моди 202" бави Оливера Перић. 

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво