Сваштара

Башта у срцу града

Изложба која слави цвеће, биље и зеленило „Башта у срцу града" биће и ове године допуњена тематским садржајима: изложбама лековитог биља и меда и баштенских и парковских машина. За ову, шармантну, мирисну и шарену манифестацију Београдског сајма пријавило се преко 110 излагача. Шта има ново у областима узгајања цвећа, производњи садница и семенског материјала, воћарству, виноградарству, пчеларству, гајењу лековитог биља, пејзажној архитектури, сазнаћемо од нашег репортера Вање Савић.

Од 1955. године, четврти април се слави као дан студената Београдског универзитета, у знак сећања на студентске протесте 1936. године када је у сукобу студената и припадника профашистичке „Организације националних студената" (ОРНАС), погинуо Жарко Мариновић, студент Правног факултета. Како се и да ли се данас слави и шта је још остало од сећања на овај дан чућете у рубрици „202 повода".

Једна од наших најперспективнијих ватерполисткиња која је као део тима репрезентације Србије успела да се пласира на Европско првенство које се овога лета игра у Шпанији је Јелена Вуковић. Са њом је разговарала за рубрику „Много смо најјачи" Вања Савић.

Некада су се лепа и негована стопала повезивала углавном са женама, али већ дуго о томе веома воде рачуна и мушкарци, који држе до свог изгледа. Посета педикиру се код многих подразумева, али због материјалне ситуације није доступна баш свима. То не мора да буде разлог због којег ваша стопала лоше изгледају, јер постоје бројни једноставни начини да сами о томе поведете рачуна. О хигијени стопала говори Весна Парезановић Алексић у рубрици „Да си жив и здрав".

Актуелне теме из сатиричног угла посматра колега Драгутин Роквић у оквиру рубрике „Квака".

Тродневна манифестација која чува сећање на Петра Лазића, писца, новинара и сатиричара, под називом „Дани Петра Лазића", биће одржана од 2. до 4. августа у Косјерићу. Део програма који се припрема открићемо вам после 13 часова.

Водитељ:  Душица Мијатовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво