Сваштара

„Barcelona Gipsy Balkan Orchestra” наступа у београдском Сава Центру 22. маја.

У питању је интернационални састав, који баштини музику из мултиетничких средина и култура Балкана, Ашкенази и сефардских Јевреја, Рома, Отомана и Арапа. Оркестар је настао у Шпанији 2012. године, и од тада су објавили шест албума, закључно са овогодишњим, под називом „Avo Kanto”. Шта су припремили за београдску публику сазнаћемо у разговору са чланом Оркестра Иваном Ковачевићем.

Градско такмичење музичких секција београдских основних школа „Златна сирена”, одржава се данас од 10 до 15 часова, у сали „Донка Шпичек” Дечијег културног центра Београда. Ову манифестацију у оквиру ДЕМУС-а 2018 организују Пријатељи деце Београда и Дечји културни центар, а под покровитељством Секретаријата за културу. Учествује око 250 деце солиста и малих вокалних састава који се такмиче у следећим жанровима: стари мајстори, класична и савремена соло песма, староградска песма, изворна народна песма, дечја забавна и забавна песма свих епоха. О томе нам детаљније прича колега Владимир Тодоровић.

„Очи у очи са науком” назив је трибине која се одржава у Новом Саду, сваког последњег уторка у месецу. Ова идеја потекла је пре две године са Природно-математичког факултета са жељом да се наука популаризује међу Новосађанима. Место одржавања је центар „Start it”, а о томе како предавања изгледају разговарамо са проф. Тијаном Продановић.

Рашко Миљковић је млади филмски редитељ који се недавно вратио са Филмског фестивала у Торонту где је његов дебитантски филм „Злогоње” награђен за најбољи играни дечији филм. На овом фестивалу били су једини представници из региона. Зато је он данас наш гост у рубрици „Господо, Амбасадор Србије”, а представља га колегиница Јелена Кнежевић.

„Човек је човеку вук” - једна је од најстаријих и најчешће коришћених реченица о међуљудским односима. Чини се да она сасвим одговара, не само временима иза нас, већ и овима у којима тренутно живимо. Да ли је заиста тако или пак људима треба само добар подстрек да покажу емпатију ка другима? У рубрици „Мода 202” о томе нам прича колегиница Оливера Перић.

Да ли сте приметили да кад год неки светски град населе масовно Срби тај град напрасно доспе на врх листе најбољих градова за живот? Али кад странци дођу у Београд онда наша престоница на тим листама заврши на тамо некаквом неатрактивном 136. месту! Хоће ли људи ускоро Светог Петра молити да их уместо у Рај пошаље у Беч, сазнајте у рубрици „Квака 202” Драгутина Роквића.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво