Устанак

Јутро уз нас попуњено је важним темама, ведром екипом и музиком за лепши почетак дана.

Док се расањујете и припремате за нови дан, наше је да тај почетак организујемо уз информације које су вам важне, али и да улепшамо јутро музиком и темама које маме осмех.

У Цртици бележимо размишљања о летњем рачунању времена. Иза нас је викенд где се часовник померао „унапред", како се то уобичајено каже, односно у два часа иза поноћи суботе на недељу, померио се на три часа. Летње и зимско рачунање времена могло би да постане прошлост већ од следеће године, због неколико иннинцијатива донетим у земљама ЕУ. Русија, Белорусија и Турска су га већ укинуле, а аргументи који се све гласније чују су да ово рачунање и померање сати утиче на здравље, продуктивност, међународни саобраћај и трговину. Ова питања и понуђено виђење свега тога, биће повод и за ваше коментаре. Како јутро одмиче, преносићемо вам најаве метеоролога, актуелне податке о времену и стању на путевима, средњи курс евра и остале важне информације за почетак дана.

Поред најновијих вести и сервисних информација које ћете слушати у сваком сату, прелиставаћемо и насловне стране данашње домаће штампе и скренути пажњу на занимљиве наслове и теме. Ту су и спортске информације које припрема новинарка Вања Савић, уз преглед најважнијих резултата домаћих и иностраних спортиста и клубова.

Када се удружимо, проблеме лакше решавамо, а зато је ту и наша рубрика „Слушаоци репортери"! Данашње питање послао нам је слушалац Ненад Протић из Новог Сада који каже да су учестале информације о проблемима у јавном градском превозу, због одласка возача на рад у иностранство. Када и како ће ова ситуација бити решена, чућете у прилогу Јасмине Ђекић.

За опуштеније теме задужени су „графити" који маме ваш први јутарњи осмех! Преносимо духовите мисли слушалаца емисије „Облак у бермудама" Дарка Коцјана.

Осим што ћемо говорити и о актуелним културним догађајима широм Србије, посебну пажњу скренућемо вам на једну кампању која учи децу колико је важно безбедно се кретати у саобраћају. Више од 400 ученика млађих разреда из неколико основних школа у Пожаревцу учествовало је у предавањима о безбедности на путним прелазима и у пружном појасу, која је организовала „Инфраструктура железнице Србије", у оквиру друштвено одговорне кампање, под називом „Правилно је безбедно". „Инфраструктура железнице Србије" овогодишњу акцију започела је у Пожаревцу, управо у граду у којем претходних година није било несрећа на путним прелазима, са јасном поруком да се у саобраћају може понашати и правилно, и безбедно, и на тај начин допринети безбедности железничког, али и друмског транспорта.

Позивамо вас да нам и ви јавите неку вест која би могла да буде значајна и другима - телефоном 011-3249- 202, или на СМС 064-0202- 200 (по цени обичне поруке), или мејлом на program202@gmail.com. Контакт преко друштвених мрежа на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202).

Водитељ: Круна Пинтарић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво