Сваштара

Радио Београд 202 и емисија „Џез клуб” добитници су Награде за допринос развоју музичког стваралаштва.

Признање нам је доделило Удружење музичара џеза, забавне и рок музике на прослави 65 година од свог оснивања. Међу лауреатима су диригент и композитор Биг бенда РТС-а Војислав Бубиша Симић, Душко Гојковић, Ђорђе Марјановић, ЈУ група, „Irie FM" и многи други. Овом важном догађају за наш радио, са поносом посвећујемо „202 повода". Колико рада и труда стоји иза тога, чућете од главне и одговорне уреднице Београда 202 Снежане Грујић и аутора и водитеља емисије „Џез клуб" Александра Маркићевића.
Најавићемо концерт групе Урбан&4, који ће сe одржати 14. априла у SubBeer-ном центру. Као увод у тај догађај објавили су нову песму ,,Кућа сјећања", посвету великим ауторима и музичарима.
Вања Савић ће проверити како тече наставак радова на уређењу пијаце „Видиковац". У претходном периоду тај простор је добио потпуно нови изглед. Поред осталог, све дотрајале тезге су замењене новим, а старе рахладне витрине функционалним и савременим системом за хлађење.
У рубрици „Много смо најјачи" гостује Љубинко Веселиновић, некадашњи боксерски репрезентативац Југославије и учесник Олимпијских игара у Мексику 1968. године. У Радничком са Црвеног крста је провео више од пола века, првих година као професионални боксер, а потом као функционер. Припремила Вања Савић.
Некада се говорило да на младима свет остаје, а ових дана се чини да ће на њима остати и зарађивање. Када кажемо млади, мислимо на бебе. Питање наталитета је последњих недеља посебно актуелно, због најаве нове популационе политике. Једна од мера је и 100 000 динара за родитеље који добију прву бебу. Да ли то значи да ћемо убудуће моћи да подигнемо кредит, а да нам жирант буде беба која се још није родила? О томе у својој ауторској радио колумни говори Миодраг Стошић.
Поједине грешке које свакодневно несвесно правимо, могу да учине велику штету изгледу и здрављу. Због тога организам брже стари и оболева. Пример за то је уношење недовољних количина кисеоника, јер већина људи дише површно. Како да исправите ову и многе друге грешке, сазнаћете од Милене Милићевић у рубрици „Да си жив и здрав”.

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво