Балкон

Разговор са Бојаном Лукић, међународно препознатљивом уметницом

Лукић је визуелна уметница из Београда која је студирала сликарство у Италији на Академији лепих уметности Брера и активно излаже у земљи и иностранству. Њени радови налазе се у домаћим и иностраним колекцијама. Чланица је УЛУС-а, учествовала је у уметничком резиденцијалном програму „Culture contact" (Беч, Аустрија), а тренутно учествује у уметничком пројекту „Common ground" (Ирска). Ауторка је великог броја креативних радионица за децу, младе и одрасле: Музеј Савремене уметности у Београду, Фестивал дечје литературе и илустрације Крокодокодил у Београду, Институт Сервантес у Београду, пројекат Бормиоли у Милану... А похађала је и едукативни програм за рад са децом „Designe for change” у Мадриду.
О богатом интернационалном искуству ове уметнице разговарамо у емисији, а повод за гостовање је њена ретроспективна изложба о миграцијама у Београду.

Кроз емисију води Петар Протић.

Балкон Балкон

Autor:
Београд 202

Колико је оних који никада неће бити дочекани на чувеном „балкону“ уз овације окупљених грађана, а заслужују то својим резултатима?! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво