Сваштара

Метеоролог Недељко Тодоровић у 202 повода

Светски дан метеорологије је идеалан повод да се позабавимо актуелним питањима која се тичу временских околности, како на локалном тако и на светском нивоу. Наш познати метоеролог Недељко Тодоровић разговарао је са нама каква ће ово бити година, са временског аспекта, да ли је лето даље него обично и чему житељи Србије могу да се надају. Разговор водила колегиница Ксенија Радовић.

Водостај је овог марта једна од најактуелнијих тема. Овога пута се бавимо ситуацијом са водом код Куле Небојша која се налази подно Калемегдана и којој прети изливање Саве, већ неколико дана. Какво је стање данас и треба ли да бринемо, известиће нас са лица места колегиница Вања Савић.

У београдском Дому омладине одржава се 65. „Мартовски фестивал” који окупља ауторе који стварају на пољу краткометражног и документарног филма. Фестивал садржи радионице за професионалце и филмске ентузијасте, пројекат подршке домаћем филму а очекујте и светску премијеру једног документарца. Време трајања фестивала је од 28. марта до 1. априла. Детаљније причамо са менаџером ДОБ-а, Милицом Шеварлић.

Зашто се смејемо а зашто плачемо? Да ли су наше емоције нешто што потиче из недeфинисаног извора или постоји начин да докучимо одакле долазе и како да утичемо на њих? Психолози кажу да постоји жлезда под називом амигдала која је задужена за испољавање емоција. Како она ради и колико смо под њеном контролом а колико она под нашом, прича нам у рубрици „Да си жив и здрав” колегиница Дејана Јочовић.

Ватерполо је наш трофејни спорт, али искључиво мушки ватерполо. О ватерполо дамама мало ко да уопште и говори. У тренутку када покушавају да се и саме наметну, ми исправљамо ту неправду и представљамо вам Слађану Дрезгић, некадашњу репрезентативку и садашњег тренера новосадске Војводине. Зашто смо ову даму сместили у рубрику „Много смо најјачи” сазнајте у прилогу који је припремила колегиница Вања Савић.

Од овог петка, па у наредних неколико дана, Београђане очекује више концерата у оквиру „Контакт музичке конференције”, која се одржава по други пут. Кога ћете све моћи да чујете ту, а кога у осталим градовима Србије овог 23. марта прича нам, у рубрици „Пази, свира се” колега Владимир Тодоровић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво