Устанак

Јутро уз нас попуњено је важним темама, ведром екипом и музиком за лепши почетак дана.

Док се расањујете и припремате за нови дан, наше је да тај почетак организујемо уз информације које су вам важне, али и да улепшамо јутро музиком и темама које маме осмех.

У Цртици бележимо размишљања о завиривању у, и злоупотребу личних података. Зашто су били важни Фејсбук налози становника САД за стратегије политичког маркетинга, и какве везе то има са новим правилима у Војсци Србије? Ова питања и понуђено виђење свега тога, биће повод и за ваше коментаре. Како јутро одмиче, преносићемо вам најаве метеоролога, актуелне податке о времену и стању на путевима, средњи курс евра и остале важне информације.

Поред најновијих вести и сервисних информација које ћете слушати у сваком сату, прелиставаћемо и насловне стране данашње домаће штампе. Ту су и спортске информације које припрема новинарка Вања Савић, уз преглед најважнијих резултата домаћих и иностраних спортиста и клубова.

Када се удружимо, проблеме лакше решавамо, а зато је ту и наша рубрика „Слушаоци репортери"! Данашње питање послао нам је слушалац који живи у близини Цветкове пијаце у београдској општини Звездара. На платоу испред пијаце тешко је пробијати се између уличних продаваца који су окупирали плато, део тротоара све до трамвајског стајалишта. Због тога се месецима људи отежано ту крећу и заобилазним путем воде децу у вртић. Када и како ће ова ситуација бити решена, чућете у прилогу Слађане Савић.

За опуштеније теме задужени су „графити" који маме ваш први јутарњи осмех! Преносимо духовите мисли слушалаца емисије „Облак у бермудама" Дарка Коцјана.

Осим што ћемо говорити и о актуелним културним догађајима широм Србије, посебну пажњу скренућемо вам на вечерње свирке, али и дневне догађаје за уживање у слободном викенду. Такође, говорићемо и о бесплатној тромесечној обуци у пливању за децу из општине Земун. Други циклус обуке траје од 1. априла до 30. јуна, а о начинима пријаве и детаљима курса, за Двестадвојку говори Тања Кукобат, у име пројекта „Моја земунска картица".

Позивамо вас да нам и ви јавите неку вест која би могла да буде значајна и другима - телефоном 011-3249-202, или на СМС 064-0202-200 (по цени обичне поруке), или мејлом на program202@gmail.com. Контакт преко друштвених мрежа на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202).

Водитељ: Круна Пинтарић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво