Сваштара

Подстицање рађања - приоритет Владе Србије у „202 повода“

Стратегија Владе за подстицање рађања, има за циљ побољшање демографске слике Србије. Између осталог, предвиђа и олакшице у вези са вантелесном оплодњом. Парови који се боре са стерилитетом и који су прво дете добили вантелесном оплодњом, имаће још једну шансу о трошку РФЗО. У плану је и низ финансијских олакшица. Са детаљима ће вас упознати Ружица Врховац.
Петар Протић ће посетити Сајам аутомобила, који ће бити одржан под називом „BG Car Show". Од 22. до 28. марта на Београдском сајму ће најновије моделе представити сви увозници и дистрибутери путничких аутомобила у Србији. У исто време ће бити одржани Међународни сајам мотоцикала „Motopassion" и изложба пратеће индустрије, делова, опреме и гаражно-сервисног програма.

Из Врњачке Бање стиже најава Смотре народног стваралаштва „Златне нити - прела и посела", која ће у организацији „Друштва жена Врњачке Бање" бити одржана од 23. до 25. марта.
У рубрици „Господо, амбасадор Србије" гостује један од наших најцењенијих сопрана Сања Керкез, првакиња Опере Народног позоришта у Београду. Каријеру је започела током прве године студија на Академији музичке уметности као Мизета у „Боемима". Усавршавала се у Немачкој као стипендиста владе те земље. Наступала је у престижним дворанама широм света и освајала бројне награде. Забележила Оливера Перић.
У делу емисије под називом „Топ потоп" познати састављају листе на разне теме које бирају сами. Данас то чини некадашњи кошаркаш Горан Грбовић. Откриће нам чега се све одрекао због бављења спортом и како то данас покушава да надокнади. Припремила Љиљана Обрадовић.
Драгутин Роквић ће вас насмејати коментарима кроз „Кваку 202". Данас се бави одвајањем цркве од државе, статусом службених лица и активностима „Паркинг сервиса".
Водећи се Лафонтеновом мишљу да је полтронство лажан новац којем кусур расте у складу са нашом сујетом, Оливера Перић се у „Моди 202" бави људима који су одувек исказивали потребу да се додворе моћнима. 

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

број коментара 0 Пошаљи коментар