Устанак

Јутро уз нас попуњено је важним темама, ведром екипом и музиком за лепши почетак дана.

Док се расањујете и припремате за нови дан, наше је да тај почетак организујемо уз информације које су вам важне, али и да улепшамо јутро музиком и темама које маме осмех.

У Цртици бележимо размишљања о новим подстицајним мерама које је држава објавила. Да ли је прецизна таблица рачунице колико се тачно пара добија за које дете, и то рођено од првог јануара 2018. године, заиста практична или не, биће темељ приче отворене за ваше коментаре. Како јутро одмиче, преносићемо вам најаве метеоролога, актуелне податке о времену и стању на путевима, средњи курс евра и остале важне информације.

Поред најновијих вести и сервисних информација које ћете слушати у сваком сату, прелиставаћемо и насловне стране данашње домаће штампе. Ту су и спортске информације које припрема новинарка Вања Савић, уз преглед најважнијих резултата домаћих и иностраних спортиста и клубова.

За опуштеније теме задужени су „графити" који маме ваш први јутарњи осмех! Преносимо духовите мисли слушалаца емисије „Облак у бермудама" Дарка Коцјана.

Осим што ћемо говорити и о актуелним културним догађајима широм Србије, посебну пажњу скренућемо вам на једну важну тему у Србији. Београдски Беби-сервис, едукативни и практични помоћник родитељима, сада има неколико новина и проширен је тако да у њиховом саветовалишту сада можете да се консултујете са педијатром, нутриционистом и педагогом. Он постоји већ 30 година, а о томе шта је још ново у Беби-сервису, причамо са нашим Гласником.

Када се удружимо, проблеме лакше решавамо, а зато је ту и наша рубрика „Слушаоци репортери"! Данашње питање послао нам је слушалац Душан Антић из Смедеревске Паланке. Каже да је цео град буквално затрпан смећем, недељама стоји у кантама и контејнерима а са топлим данима проблем је још већи. Када ће и како проблем одношења смећа у Смедеревској Паланци бити решен, чућете у прилогу Јасмине Ђекић.

Позивамо вас да нам и ви јавите неку вест која би могла да буде значајна и
другима - телефоном 011-3249- 202, или на СМС 064-0202- 200 (по цени обичне поруке), или мејлом на program202@gmail.com. Контакт преко друштвених мрежа на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202).

Водитељ: Круна Пинтарић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво