Сваштара

Јубилеј у 202 повода: 65 година „Удружења музичара џеза, забавне и рок музике”

Mузичар Никола Чутурило данас најављује прославу великог јубилеја - 65 година „Удружења музичара џеза, забавне и рок музике”. Поред разговора о прослави јубилеја заказаног за 20. март, Никола најављује и новости везане за музику коју ствара са својим бендом, а причаће нам и да ли има нових наступа у свом роковнику. Са њим, у рубрици „202 повода” разговара колегиница Ружица Врховац.
„Фестивал 84” - нова је музичка атракција у региону. Након што је 2014. покренуо  „Sea Dance” у Будви, 2015. „Revolution" у Темишвару, а 2017. године и „Sea Star" у Умагу, EXIT тим од 15. до 18. марта 2018. покреће нови фестивал на олимпијској Јахорини под називом  „Фестивал 84". Програм ће бити конципиран као дневни и ноћни. Првог дана имаће журку загревања, да би наредна два био отворен у свом пуном капацитету и дању и ноћу, док је четврти дан резервисан за дневну завршну журку. Чућемо неке од највећих светских и регионалних музичких звезда, као што су „Sigma", „Asian Dub Fondation", „Bad Copy", „Umek", а шта нас још чека на овом фестивалу сазнаћемо у разговору са Милицом Ђилас.
У среду 13. марта отворена је прва научно - занатска радионица „Makers space" у Научном клубу Београд. Овај пројекат ће пружити велику шансу људима који имају таленат и знање да дођу до реализације своје идеје. Компанија НИС је препознала значај овог пројекта и подржала га у оквиру свог корпоративног програма „Заједници заједно", сa циљем да допринесе дигиталној писмености и размени знања и искустава у области модерних технологија. Нова радионица, уз обезбеђену стручну подршку, опрему и рачунарску мрежу, као и бесплатну чланску карту, омогућиће свима који су заинтересовани да реализују своје идеје у улици Краља Петра 46, навели су организатори, а детаљније о томе прича нам колега Петар Протић.
Ана Прица је капитен женске ватерполо репрезентације Србије која је остварила историјски успех пласманом на Евопско првенство у Барселони. Девојке су се кроз такмичарски део избориле да лето проведу у Шпанији. О својим почецима, великом успеху, и очекивањима на Еворопском првенству, прича за рубрику „Много смо најјачи" са колегиницом Вањом Савић.
На Јахорини се одржава „Фестивал 84" на којем гостују „Bad Copy", док у загребачкој Творници културе долази „Дисциплина кичме". Ко у петак свира у Србији - откривамо у рубрици „Пази, свира се" Владимира Тодоровића.
Нове технологије доносе и нове медицинске феномене, па је тако настала номофобија. Страх да ће остати без мобилног телефона обузима више од милијарду људи читавог света. О овом феномену у рубрици „Да си жив и здрав", колегиница Дејана Јочовић.

Водитељ: Миодраг Стошић.
Водитељ 202 повода: Ружица Врховац.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво