Визија

Интервју: Димитрис Папајоану, грчки визуелни уметник, кореограф и редитељ

Награда Јован Ћирилов - за корак даље у оквиру 14. Београдског фестивала игре, по одлуци стручног жирија, је припала грчком визуелном уметнику, редитељу и кореографу Димитрису Папајоаноу.

Награда се додељује за комад „Нигде" који је извела холандска трупа Интроданс, у Центру Сава, марта прошлемгодине. Тим поводом уметник је био гост Београда, где му је уручена награда. У одлуци жирија се поред осталог наводи да оно што чини рукопис Димитриса Папајоануа посве посебним, јесте способност да креира чисту магију са минималним средствима.

Његове 23 позоришне продукције које су настале до данас, покривају спектар од интимних комада до масовних спектакала који су укључивали хиљаде перформера, и одигравале се на сасвим различитим местима, од познатих андерграунд простора до античког театра у Епидауру, од олимпијских стадиона до париског Théâtre de la Ville и Театра Олимпико у Вићенци.

За данашњу емисију са Папајоануом је разговарала Соња Тодоровић Шегрт.

Уредник и водитељ: мр Љубица Крминац

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво