Повишен тон

Зашто су тетоваже, брада и дречави дуги нокти и даље непожељни?

Дуги, дречаво налакирани нокти, тетоваже, пирсинг и брада легални су, али не и прихватљиви на радном месту у МУП-у Србије. Разлог за доношење нових правила понашања и личног изгледа запослених, пре свега је, кажу у МУП-у, била обавеза из важећег Закона о полицији. Међутим, то није једини разлог. Поједина ограничења која су садржана у Правилнику, а тичу се личног изгледа, пре свега, имају безбедносни аспект у односу на полицијског службеника, нарочито кадa он примењује полицијска овлашћења. Мишљења службеника су подељена, а када је реч о овим „украсима" на кожи и лицу, и став грађана није јединствен. Право на сопствени избор како ћемо да изгледамо, или поштовање традиционалног односа према „затворским, племенским, уличарским" украсима? Ако правила службе, попут МУП-а, имају своје практичне разлоге за неношење браде, тетоважа, пирсинга или дугих ноктију, зашто нам смета истетовирани конобар или јаче нашминкана правница са пирсингом? Који психолошки и социјални мотиви постоје код обе стране и како ускладити очекивања и трендове, за Двестадвојку говори психолог Лео Иванишевић. У разговору са њим осврнућемо се и на занимљива гледишта овим поводом, која нису уочљива на први поглед, а чућемо и шта о овоме мисле грађани.
У другом сату емисије, после 15 часова слушаћете рубрику „Датум, време, место", данас посвећену књижевном великану, дипломати и нобеловцу Иви Андрићу.
У другом сату емисије најављујемо и једну новину, у организацији Егзит фестивала - од 15. до 18. марта на олимпијској Јахорини трајаће „Фестивал 84", уз много имена регионалне и светске музичке сцене. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво