Сваштара

Кампања „Рак је излечив” у 202 повода

„Радио телевизија Србије", у оквиру кампање „Рак је излечив", организује бесплатне мамографске прегледе. Према речима лекара, изузетно је важно да све жене са навршених 50 година редовно иду на превентивне скрининге. Београђанке ће до 20. марта моћи да oбаве бесплатан преглед у мобилној амбуланти испред зграде РТС-а. Све потребне детаље о овој теми пренеће вам колегиница Ксенија Радовић.
Започети су радови у Булевару Патријарха Павла у Раковици. Овај Булевар ће повезивати Раковицу и Видиковац са Новим Београдом и на брз и ефикасан начин омогућити да људи који живе у овом делу града дођу у други, без проблема. Како би се урадила реконструкција, потребно је да се измести корито Топчидерске реке, за двадесетак метара, а у дужини од једног километра. Биће урађен и нови мост преко новог корита у Улици Пере Велимировића. Булевар ће имати по три траке у оба смера, тротоаре, бициклистичку стазу, све оно што је потребно да има модерна саобраћајница. Детаљније о томе прича нам колегиница Вања Савић.
Бранково коло ће и ове године, у Сремским Карловцима и Новом Саду, обележити дан рођења Алексија (Бранка) Радичевића, по старом (јулијанском) и по новом (грегоријанском) календару, 15. и 28. марта. На самом почетку биће уручена песничка награда „Печат вароши сремскокарловачке'', која у континуитету траје 51 годину. Том приликом наступиће песници разних генерација и поетика. У музичком делу представиће се „Хор Карловачке гимназије", млада оперска певачица Вера Зечевић, а у драмском учествоваће драмска уметница Софија Мијатовић. Другог дана манифестације биће промовисан часопис за књижевност и уметност „Срп'', који излази у Републици Српској. О томе данас разговарамо са директором „Бранковог кола", Ненадом Грујичићем.
Бојана Лукић је визуелна уметница из Београда. Студирала је сликарство у Италији на Академији лепих уметности Брера и активно излаже у земљи и иностранству. Њени радови налазе се у домаћим и иностраним колекцијама. Учествовала је у уметничком резиденцијалном програму „Culture Contact" (Беч, Аустрија), а тренутно учествује у уметничком пројекту „Common ground" (Ирска). Ауторка је великог броја креативних радионица за децу, младе и одрасле, а похађала је едукативни програм за рад са децом „Designe for Change'' у Мадриду. Са њом је за рубрику „Амбасадор Србије" разговарао колега Петар Протић.
Таленат или рад? Или је можда добитна комбинација рад на таленту? Свет је пун даровитих људи о којима читамо. Ипак, сви знамо барем неколико људи који су екстремно талентовани али се нису остварили онолико колико је њихов таленат могао да им обезбеди. У чему је тајна сазнајте у рубрици „Мода 202" коју је припремила колегиница Оливера Перић.
Да ли вас дрма "постизборна депресија"? За време кампање сви се осећамо као најлепша девојка на матурској вечери. Ипак, сад кад се дим разишао и сви отишли кућама, нас нико не зове, не телефонира нам, не куца на врата. Како изаћи из постизборне депресије и како се изборити са осталим феноменима данашњице прича нам у рубрици „Квака 202" колега Драгутин Роквић.

Водитељ: Миодраг Стошић
Водитељ 202 повода: Ксенија Радовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво