Ars, Artifex

Деветнаесто издање Guitar Art фестивала биће одржано од 16. до 21. марта, под слоганом „Be connected”.

Guitar art, који је проглашен једним од пет највећих фестивала класичне гитаре у свету, са преко 100 учесника из 25 земаља света, у току шест концертних вечери и 10 концерата, публици ће представити атрактиван избор светских музичара из области класике, фада, блуза, фламенка и саременог музичког стваралаштва. Поред концерта највеће португалске диве Дулсе Понтеш 20. марта у Сава центру, Дом омладине Беогада биће фестивалски центар и у њему ће наступити: Joaquin Clerch, Puerto Flamenco, Duo Melis, Pacho Flores & Jesus „Pinguino" Gonzales, Duo Mushkalica, Срђан Булатовић и Дарко Никчевић, а биће одржан, у оквиру новог фестивалског пројекта Belgrade Guitar Day, бесплатан концерт америчког блуз трија Michael Hell. О свему поменутом са директором и оснивачем Guitar art фестивала Бошком Радојковићем разговара Јелена Kнежевић, која је и водитељ данашње емисије.
Изложба „Дакле, Ви сте тај Урош Предић?" сутра ће бити отворена у Галерији Српске академије наука и уметности, поводом 160 година од рођења великог сликара. Изложба се реализује у сарадњи са Народним музејом у Зрењанину, институцијом у коју је годину дана након сликареве смрти, 1954. године, доспео готово целокупан инвентар Предићевог београдског атељеа - 32 дела и вајарски и цртачки радови других аутора који су представљали овог уметника. Живот и стваралаштво Уроша Предића ће на изложби бити представљени у виду тематских сегмената, од његовог школовања у родном Орловату, преко Панчева, Беча, путовања по Италији, те повратка у завичај, до коначног пресељења у Београд где је и умро 1953. године. Изложбу представља Дејана Јочовић.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво