Сваштара

Финансијска писменост у „202 повода”

Информацијама које би требало да поседује сваки корисник финансијских услуга, до сада су се бавили Народна банка Србије и Удружење банака. Према новом пројекту који су започели Министарство просвете и Удружење банака, умеће управљања новцем ћемо учити од најмлађих дана. Милица Ђилас је о томе разговарала са др Слађаном Средојевић, руководиоцем пројекта у Удружењу банака.
„Арсенал Фест 08" биће одржан од 21. до 23. јуна 2018. године под слоганом  „Крагујевац: The Capital of Music". Marky Ramone, Texas, Editors, Лет 3, Лету штуке, само су неки од извођача који ће наступати на неколико бина. Све детаље и новости нам у данашњoј емисији открива Маја Цветковић.
Култни биоскоп „Балкан", који је затворен већ скоро осам година, требало би да почне са радом 2020. Нови концепт предвиђа савременији објекат, који је пројектован као вишенаменски и мултимедијални простор. Милица Ђилас ће се распитати чему ће све убудуће служити некадашња биоскопска сала.
У тренуцима када је српски рукомет на можда најнижем нивоу у својој историји, не заборављамо људе који су му донели тренутке велике славе. Бранислав Покрајац чија реч се поштује широм света, у нашем рукомету се нажалост ретко чује. У рубрици „Много смо најјачи" ће се присетити посебних и важних тренутака у својој каријери. Припремио Дејан Булајић.
Модерна технологија се све више развија. Понекад нас вештачка интелигеција толико опчини, да се радије окрећемо друштвеним мрежама него људима. Многи очајавају због дехуманизације, али није мало ни оних који верују да ће машине почети превише да личе на људе, да ће нам досадити и вратити нас човеку. Да ли је баш тако сазнајте у ауторској причи Миодрага Стошића под називом „Велики бљак".
Људи које мучи појачано знојење, већ су у проблему због виших температура. Биљке попут раставића, жалфије или коре храста, веома су успешне у борби са том непријатном појавом. Спречите знојење и олакшајте себи живот слушајући препоруке Милене Милићевић у рубрици „Да си жив и здрав". 

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво