Сваштара

Избор факултета и средњих школа на једном месту - услови, погодности, проходност – све што занима и ученике и родитеље моћи ће да се сазна на 15. међународном Сајму образовања.

Програме ће представити и државне и приватне школе и универзитети - како домаћи тако и они из иностранства. Сајам се традиционално организује под покровитељством Министарства просвете и уз подршку Градског Секретаријата за образовање Београда. Детаље ће нам пренети наш репортер, Ксенија Радовић.

Певачица севдалинки и представница ''world music'' жанра из Сарајева, Амира Медуњанин, ће ускоро наступити у београдском центру „Сава", са угледним гудачким ансамблом „Загребачки солисти”. Шта ју је инспирисало да почне да пева севдалинке, али и о томе шта највише воли да једе када дође у Београд, разговарала је са нашом колегиницом Круном Пинтарић. Разговор ћете чути у рубрици „202 повода".

О музици ће бити речи и у наставку емисије. Љубитељи музике могу у петак на концерт филмске музике на којем ће Београдски симфоничари изводити теме Џејмса Хорнера. Филмске музике ће бити и на концерту Срђана Гојковића и групе „Magic Bush”, пошто ће се ту изводити песме које је Гиле компoновао за филмове „Како је пропао рокенрол" и „Црни бомбардер". Љубитељи Џибонија могу да посете фестивал „Music Week”, на којем он наступа. Више о концертима и ко на њима наступа - у рубрици „Пази, свира се” Владимира Тодоровића.

Велики број људи воли да слуша музику преко слушалица. Али претерана употреба слушалица може довести до наглувости. Истраживања показују да нередовним чишћењем слушалица поспешујемо развијање бактерија због којих настају здравствени проблеми. Сазнајте више у рубрци „Да си жив и здрав” коју је припремила Вања Стаменковић.

Ненад Боровчанин је титулу првака Европе у крузер категорији освојио у мечу против Константина Семерџијева 2011. године. О својој највећој љубави боксу, за „Много смо најјачи” разговарао је са мр Биљаном Шујдовић.

Водитељ: Милош Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво