Повишен тон

Шта Немачка забрана „дизелаша” може да значи за Србију

Савезни управни суд у Немачкој је пресудио да градови у тој земљи могу да уведу забрану вожње дизел аутомобила у оквиру борбе против загађења ваздуха.
Да ли ће одлука суда у Лајпцигу имати утицаја на обликовање тражње широм Европе и да ли бисмо последице овакве забране могли да осетимо и на путевима у Србији јер би један велики део тих возила могао да заврши и на нашем тржишту? Иначе, према званичним подацима МУП-а само у 2017-ој години је у Србији регистровано око 97000 возила генерације мотора еуро 3 а њихова просечна старост је 12 до 18 година. О последицама забране али и утицају одлуке на нас са становишта загађења животне средине и безбедности саобраћаја говориће проф. др Милан Вујанић, стручњак за безбедност саобраћаја и Слободан Николић, генерални секретар Удружења увозника возила и делова.
Поводом Међународног дана жена Спомен-збирка Павла Бељанског и Предшколска установа Радосно детињство Нови Сад, у оквиру пратећег програма изложбе дечјих радова „Свестрани уметник Јефто Перић", организују осмомартовску акцију „Мами на дар". Како је замишљена ова акција у оквиру које деца преузимају улогу кустоса и водича кроз сталну поставку музеја и изложбу њихових радова сазнаћемо у другом сату емисије.
На данашњи дан 1879. године рођен је српски сликар, вајар и писац Михаило Миловановић, један од оснивача Удружења ликовних уметника Србије, ратни сликар Врховне команде српске војске у Првом светском рату и њему данас посвећујемо рубрику „Датум, време, место".

Емисију уређује и води Ивана Весић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво