Повишен тон

Исхрана школске деце је непрестано актуелна тема али делује да се своди само на уочавање а не и на решавање проблема.

А у чему је проблем? У томе што од малих ногу почиње стицање нездравих навика које се само продубљује поласком у школу. Ђачке кухиње скоро да више и не постоје, школе користе услуге кетеринга или изнајмљују простор онима који деци продају чипс и слаткише или се деца хране у пекарама и објектима брзе хране у близини школа.
Мада је Министарство просвете најавило реформу исхране ђака и мада је, не тако скоро, најављено да ће исхрана бити потпуно у систему просвете, кроз школске кухиње, угоститељске школе или ресторане ђачких и студентских центара у којима би били спремани оброци за школе, још увек ништа од тога. Како је замишљена реформа исхране ђака и када можемо да очекујемо конкретне потезе, какво је тренутно стање и ко је све одговоран за стварање здравих навика у исхрани код најмлађих разговарамо са Горданом Косановић, саветницом министра просвете, Јасном Јанковић, председницом Уније синдиката просветних радника Србије и Ангелином Радуловић из Удружења грађана „Родитељ”.
У другом сату емисије, наш „Гласник" ће бити Војислав Родић, председник Управног одбора Регистра националног интернет домена Србије а повод за разговор је Девета годишња конференција о Интернету у Србији - ДИДС 2018 коју организује Фондација „Регистар националног интернет домена Србије" 6. и 7. марта, у Хотелу „Метропол Палас" у Београду, под слоганом „Чувари интернет идентитета".

Рубриком „Датум, време, место" честитаћемо рођендан Оливери Катарини

Емисију уређује и води Ивана Весић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара