Сваштара

„Буди друг – спречи насиље“ - кампања коју су покренули Министарство просвете, науке и технолошког развоја и РТС - у подне!

Циљ ове камапање је заштита деце и младих од насиља и развијање позитивног система вредности. Промотери су позната ТВ лица, Јавни сервис ће емитовати пригодне спотове, а све ће бити праћено на интернету и друштвеним мрежама. У плану је и Караван другарства. О свему томе у 202 повода разговарамо са координаторком кампање Александром Трајковић.
Ксенија Радовић ће се јавити са „Сајма за треће доба" у Хали 3 Београдског сајма. Учествују сениори, пружаоци услуга, породице и сви који планирају одлазак у пензију. Кроз презентације, изложбене штандове и радионице су представљене могућности и активности у областима помоћи и неге у кући, здравља, социјалне заштите, запошљавања, слободног времена, едукације, волонтирања, спорта и рекреације, здраве исхране, хобија, стваралаштва, путовања, осигурања и безбедности, финансија и људских права старијих особа.
Чућете шта вас 3. и 4. марта очекује на Међународном фестивалу „Родитељство новог доба", под слоганом „Родитељи су креатори будућности". Манифестација окупља стручњаке и родитеље који желе да поделе своја аутентична искуства и знања са другима.
У рубрици „Господо, амбасадор Србије" гостује директор Математичке гимназије Срђан Огњановић. Његови ученици се са математичких и информатичких олимпијада редовно враћају окићени медаљама. Успешни су и на такмичењима из других предмета. Припремио Петар Протић.
У делу емисије под називом „Топ потоп" познати састављају листе на разне теме које бирају сами.Душан Матејић, глумац и асистент на Факултету драмских уметности, данас представља своје омиљене песнике. Забележила Ксенија Радовић.
Јесмо ли еколошки освешћени, шта је код нас права „мото-пилетина" и кога би, када је реч о струји, држава могла да подржи, чућете од аутора „Кваке 202" Драгутина Роквића.
Тема рубрике „Мода 202" Оливере Перић биће авантура. Да ли је она бег од стварности, како околина реагује на њу и шта о томе кажу адреналински зависници? 

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво