Сваштара

Рођендан Политикиног забавника

Пре 79 година, 28. фебруара 1939. године, изашао је први број Политикиног Забавника, штампан у формату Политике на 12 црно-белих страница, од којих четири с додатком црвене боје и њених тонова; излазио је два пута недељно, уторком и петком, у просечном тиражу од око 46 хиљада примерака. О прослави рођендана Политикиног забавника говори наша репортерка Марина Зец.

Иван Ћурковић је као голман обележио једну епоху, не само у југословенском фудбалу, већ и у француском. Као рођени Мостарац почео је у Вележу, али је најлепше дане у 21-годишњој каријери провео у Партизану и Сент Етјену. Са оба тима био је учесник финала Купа Европских шампиона, а по завршетку каријере био је председник фудбалског клуба Партизан и Олимпијског комитета Србије и Црне Горе. Добитник је ордена француске Легије части. Занимљиву причу о фудбалу, поносу, великом пријатељству са Мишелом Платинијем, припремила је Вања Савић. Можете да је чујете од поднева у „202 повода".

Увоз и узгајање поврћа у пластеницима допринели су да током целе зиме можемо да купимо и оно, којем није сезона. Ипак, постоје врсте поврћа које нутриционисти и лекари препоручују као пожељније на јеловнику током хладних дана, када смо више окренути зимници и маснијој храни. О „зимском поврћу" у рубрици „Да си жив и здрав" Весна Парезановић Алексић.

Ивана Шпановић је наша најбоља атлетичарка и најјачи адут на шампионату света, који сутра почиње у Бирмингему. Уз поздрав слушаоцима Двестадвојке, у „Много смо најјачи” присећа се мoмената који су утврдили њене спортске кораке. Припремио Дејан Булајић.

О актуелним вестима, из другачијег угла и данас говори Драгутин Роквић у сатиричној рубрици „Квака", најављујемо концерт Гоблина у Новом Саду и Београду, препоручујемо најактуелније културне догађаје, слушамо Лепе вести и добру музику.

Водитељ Душица Мијатовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво