Ars, Artifex

У емисији: новости са ФЕСТ-а, о групи младих из Лесковца који се боре за уметност у свом граду и о представи „Балканска тужбалица”.

У госте нам долазе чланови Омладинског клуба Анчики - ОKАн, из Лесковца, који су први добитници Специјалне плакете за ентузијазам коју од ове године, поред главног признањa, додељује Фондација Тања Петровић. ОKАн чине млади лесковачки ентузијасти који су основали „Малу бесплатну" библиотеку, са чак пет хиљада прикупљених књига. Уз овај несвакидашњи подухват, у току 5 година постојања организовали су различите трибине, песничке и књижевне вечери, изложбе, као и многе друге садржаје намењене својим суграђанима.
О ФЕСТ-овим расподатим филмовима и потенцијалним Оскаровцима, већ се доста зна. Зато вам данас Јелена Kнежевић доноси причу о оним скривеним бисерима које овај фестивал нуди, попут остварења „Хитлеров Холивуд" који говори о кинематографији у нацистичкој Немачкој.
„Балканска тужбалица" је пројекат који се бави проблемом несталих људи на Балкану, несталих у ратовима на територији бивше Југославије, деведесетих. Премијера је сутра у Установи културе Пароброд, а представу режира Стеван Бодрожа.

Kроз емисију води Јелена Kнежевић.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво