Визија

Нове визуре српске архитектуре

Др Дијана Милашиновић Марић је капиталним делом „Полетне педесете у српској архитектури” успела да прикаже тадашњу архитектуру кроз примере и нову визуру у монографији која представља прво, изузетно свеобухватно и темељно сведочанство о развоју аутентичног израза карактеристичног за српски архитектонски простор. У временском распону од само петнаест година, почев од 1945. године, остварена је снажна градитељска продукција у области српског урбанизма и архитектуре која је изнедрила данас препознатљива и незаобилазна дела изузетне вредности, али и значајне ауторе.                                    Монографију у данашњој емисији поред ауторке др Марић, представљају др Борислав Стојков и др Марта Вукотић Лазар.                                          

Друга тема емисије сагледава савремене архитектонске праксе. Београдска галерија „Колектив" је отворила нову програмску сезону чији тематски оквир обухвата политику, активизам, транзицију, економију као и остале проблемске области које одређују архитектуру данас. Сезону је отворио награђивани румунски архитектонски биро „УНУЛАУНУ", а о будућим темама ће говорити Зоран Дмитровић, један од аутора програма. 

Аутор прилога је Петар Протић.
Водитељка је Јелена Кнежевић.
Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво