Одмор суботом на 202 начина

Време је за још један релаксирајући почетак викенда, уз Београд 202.

Народна мудрост каже да ако зима на почетку не угризе, после ошине репом. Тако крајем овог фебруара улазимо у ледене дане, но и они могу бити интересантни ако их испунимо на прави начин. Ми смо ту да вам нудимо различите занимљиве предлоге у ту сврху.

Музика је лек за душу и кључ за ведро расположење. На почетку емисије вас водимо на „Берзу плоча" у Дому омладине Београда, манифестацију дугу више од тридесет година. Популарна берза, мењала је места на којима се одржава али никада базу колекционара који преносе искуства и раритетне виниле с генерације на генерацију. У програм нам се овим поводом укључује Драган Амброзић, уредник програма Дома омладине.

Викенд пред нама предлажемо да проведете у Куршумлији, месту где је настала и развијала се светородна лоза Немањића. О бројним знаменитостима овог краја, чућете од колегинице Милице Ђилас која је са челницима ове општине разговарала на Сајму туризма.

У складу са Куршумлијом у којој су остала бројна сведочанства о српском племству, светињама и витезовима, доносимо и релевантан хоби - мачевање. О тајнама ове вештине говори Андреј Кубичек, инструктор у школи мачевања „Свети Ђорђе", са којим је разговарала Вања Стаменковић.

Који део Србије је омиљен новинару Вањи Булићу, и како се најуспешније одмара, сазнаћемо од колеге Рајка Милошевића.

И хоби који вам данас представљамо лепо се уклапа у тему средњевековне Србије, мада је ћилимарство, о коме ће бити речи, нешто што није остало везано само за прошлост. Председница удружења за неговање старих заната „Грлица", Славица Ћирић, разговарала је о овом хобију са нашом Вањом Стаменковић.

Водимо вас још и на Сајам запошљавања у београдској општини Раковица, као и на „Међународни зимски фестивал дечје рекреације" који ће бити одржан на Копаонику.

Водитељ: Ружица Врховац

Одмор суботом на 202 начина Одмор суботом на 202 начина

Autor:
Београд 202

Одмор викендом може да се проведе на најмање 202 начина. Ми вам помажемо у томе препоручујући актуелне догађаје. Mеста која су идеална за провод током викенда, поред водитеља, препоручују сами учесници предстојећих манифестација, слушаоци и познате личности. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво