Устанак

Недељом се разбуђујте са нама, али без журбе.

Сваког јутра, па и ове нерадне недеље, обиљем важних информација помоћи ћемо вам да сазнате све што вам може бити од користи.

А за уживање, ту је омиљена музика као и ауторске рубрике.

Какво је време, а како је на путевима, колико износи курс динара према евру, каква је биопрогноза, питања су на која ћемо као и сваког јутра пронаћи одговоре.

„Стоп телекс" са свежим информацијама из земље и света је у три минута до пуног сата, а у блок сервисних вести уврстили смо оно што је важно за грађане широм Србије, када је реч о нестанку струје, воде, изменама у саобраћају и слично.

Такође, најавићемо и занимљиве културне догађаје широм Србије.

Преносимо вам спортске информације уз преглед најважнијих резултата наших спортиста. Припрема их мр Биљана Шујдовић.

За леп почетак ових, према најавама метеоролога, ледених, снежних и кишовитих дана, довољно је да ослушнете графите за добро јутро спаковане у „Минивал" Дарка Коцјана.

Да ли је скромност и даље врлина у друштву у којем живимо? Колико пута вам се десило да сте скромни а да вас људи уместо да вас похвале, оптуже да сте „лажно скромни"? О скромности данас, прича нам, у рубрици „Мода 202" колегиница Оливера Перић.

Новине пишу да се спрема закон по којем ће од сваког добра којег налазач пронађе закопаног, њему припасти четвртина вредности. Да ли ће то натерати људе да више копају или ћемо кад нешто нађемо то најпре да закопамо па тек онда пријавимо надлежнима? „Квака 202" и њен аутор Драгутин Роквић засмејаће вас али и мотивисати да о свему изреченом добро размислите.

У времену паметних телефона, готово је немогуће бити ван везе. Конекција се шири са телефона на компјутере, таблете, чак и сатове. Ипак, прилике у којима живимо говоре другачије. Јесу ли људи који одлучују о нашим судбинама изгубили везу са реалношћу и играју ли се глувих телефона? Тиме ће се у својој радио колумни позабавити Миодраг Стошић.

Зима је период када једемо храну која је тежа за варење и често сланија, па више оптерећујемо бубреге. Како да направите баланс у исхрани, смањите употребу соли и сачувате бубреге, сазнаћете од Милене Милићевић у рубрици „Да си жив и здрав".

За сам крај - Виц на блиц. И то није све, увек има још.

Позивамо вас да нам и ви јавите неку вест која би могла да буде значајна и другима - телефоном 011-3249-202, или на СМС 064-0202-200 (по цени обичне поруке), или мејлом на program202@gmail.com. Контакт преко друштвених мрежа на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202).

Водитељка: Круна Пинтарић
Уредник емисије: Дејан Грујић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво