Сваштара

Сајам запошљавања и праксе у Београду - потребно је преко 3000 радника различитих профила и степена квалификација.

Сајам ће бити одржан у Дому омладине Београда, и почиње у 10 сати. Понуду слободних радних места ће представити више од 110 фирми, а у склопу сајма биће одржана и радионица „Знањем до циља", намењена будућим предузетницима. Атмосферу, одмах по отварању, преноси наша репортерка Марина Зец.

Међународни програм „Млади Еко-репортери" представља мрежу младих из целог света који својим новинарским ангажовањем, скрећу пажњу на актуелне еколошке проблеме у својој средини. Србија у овом пројекту учествује од 2013. када се придружила и пројекту ЕКО ШКОЛА, којем је циљ, између осталог, упућивање младих у значај и могућности које доноси рециклажа. Све то организују и реализују Амбасадори одрживог развоја, којима је циљ подизање свести и одговорно понашање према животној средини. У „202 повода" више о конкурсу ових еколога, који је у току. Припремила Ружица Зоркић Радичевић.

Миодраг Каличанин, дугогодишњи репрезентативац Србије у бадминтону, освајач државног првенства у конкуренцији мушких парова и учесник два европска првенства, говори о својим почецима и успесима у рубрици „Много смо најјачи" коју је приредила Вања Савић.

Једна од безброј пута изречених препорука када је реч о здрављу је, кретање. Свакодневно ходање смањује ризик од кардиоваскуларних болести, помаже у регулацији телесне тежине, подстиче правилну расподелу калцијума у костима, доноси боље расположење. О правилном ходању, у рубрици „Да си жив и здрав” говори Весна Парезановић Алексић.

Сатирични поглед на свет вам доноси Драгутин Роквић, у рубрици „Квака". У последњем сату Сваштаре, упутићемо вас у детаље Kraftwerk 3-D концертa, заказаног за 24. фебруар.

Водитељ Душица Мијатовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво