Сваштара

Ретко свиране песме Срђана Гојковића Гилета у Дому омладине

Гост наше рубрике „202 повода" данас је рок музичар Срђан Гојковић-Гиле. Заједно са бендом „Magic Bush" одржаће концерт под називом „Ретко свиране песме", у Дому омладине Београда. Поред композиција које „Електрични оргазам" ретко изводи на својим концертима, предвиђена је и Гилетова филмска музика (из филмова „Како је пропао рокенрол", „Црни бомбардер") као и песме настале у различитим зајeдничким пројектима (са Владом Дивљаном, супергрупом „Влада, Гиле, Пико и Шваба" и другим). Овај занимљив музички догађај одржава се 9. марта - детаље ћете сазнати у разговору са Гилетом, који води Ружица Врховац.

Исидора Тасић, ученица четвртог разреда гимназије „Бора Станковић" у Нишу, добитница је награде „Мартин Зимерман", која се додељује ученику који је највише допринео развоју школе. Током боравка у Америци, као стипендиста, добила је и награду за најбољег делегата на конференцији „Модел Уједињене Нације" као и признање за постигнут успех у школи, из анатомије и енглеског језика. О својим признањима Исидора Тасић говори у рубрици „Амбасадор Србије". Рубрику припремила колегиница Слађана Савић.

Кнез Михајлова улица је решила да постане права пешачка зона. Прилаз улици колима сада већ делује скоро немогуће, будући да је улаз из Грачаничке, код Народне банке Србије, затворен са три потапајућа стубића. Ови стубови су намењени за надзор и контролу промета у урбаним срединама, као и за контролу улаза у објекте посебне намене као што су војни објекти, владини објекти, амбасаде, банке и слично, а израђени су од јаких челичних цеви и у спуштеном положају омогућавају пролаз ватрогасним полицијским или возилима Хитне помоћи. Детаљније о томе прича нам колега Влада Тодоровић.

Сви се, док гледамо фудбал љутимо на судије а ко је међу нама спреман да се нађе у њиховој улози? Дванаеста по реду, школа „Стручно-струковне организације судија Фудбалског савеза Ниша", доступна је свима који би да се опробају у овом послу и ускоро ће отпочети са стварањем нове генерације фудбалских судија. Кандидати се могу пријавити у просторијама Фудбалског савеза Ниша, сваког радног дана од 9:00 до 15:00 часова. Школовање ће бити потпуно бесплатно и почиње у марту - више о свим детаљима сазнаћете од нашег гласника, у последњем сату Сваштаре.

Да ли је скромност и даље врлина у друштву у којем живимо? Колико пута вам се десило да сте скромни а да вас људи уместо да вас похвале, оптуже да сте „лажно скромни"? Чини се да се скромност учи у породици а опстаје или пропада у друштву, у зависности од вредности које доминирају. О скромности данас, прича нам, у рубрици „Мода 202" колегиница Оливера Перић.

Новине пишу да се спрема закон по којем ће од сваког добра којег налазач пронађе закопаног, њему припасти четвртина вредности. Да ли ће то натерати људе да више копају или ћемо кад нешто нађемо то најпре да закопамо па тек онда пријавимо надлежнима? А колико заостајемо за светом сведочи једна америчка држава у којој је за ректора универзитета постављен један мачак. Не знамо која је квота пролазности студената али дефинитивно кад ректора нема, они коло воде. О феноменима света, рубрика „Квака 202" и њен аутор Драгутин Роквић.

Стварност постаје прихватљивија када се погледа кроз призму хумора. Та призма можда није увек ружичаста али нас бар на тренутак насмеје и натера да пружимо отпор бесмислу око нас. Како је то радио колега Петар Лазић сазнајте у рубрици „Перино перо".

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво