Ars, Artifex

У емисији: 70 година Београдског драмског позоришта, изложба „Светло технологија” Ивана Миленковића, промоција књиге „Хелена или о немиру” Мирјане Митровић и одбројавање до почетка 46. ФЕСТ-а.

Београдско драмско позориште обележава данас 70 година постојања доделом награда и премијером представе „Последњи рок" Валентина Распутина, у драматизацији и режији госта из Русије Валерија Kирилова. О позоришту са Kрста некад и данас у рубрици Соње Тодоровић Шегрт.
Изложба слика Ивана Миленковића под називом „Светло технологијаˮ отворена је у новосадском Kултурном центру. На сликама су портрети људи загледаних у своје уређаје, лаптопове, таблете, мобилне телефоне, где је једини извор светлости светло монитора или дисплеја. На овим портретима фокус је на светлости која је кључни елемент сликарства. Њом се не дочарава само атмосфера, већ много више, она осликава сам дух времена једне епохе.
Промоција књиге „Хелена или о немиру" Мирјане Митровић биће одржана у среду 21. фебруара у Делфи књижари у СKЦ-у. Реч је о првом роману на српском о мајци Kонстантина Великог, Светој царици Хелени. То је повод за разговор са ауторком.
Јелена Kнежевић, која је и водитељ данашње емисије, даће смернице за предстојећи ФЕСТ и упознати вас са још неким важним детаљима у вези са овом манифестацијом.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара