Устанак

Добра музика и само важне, кратке вести.

Током јутра слушаћете најважније информације, приче о добрим и успешним људима и дешавањима у Србији уз музику која ће вам омогућити пријатније буђење.

Цртица 202 коментарише утиске које бележимо сваког дана, свако на свој начин.

У нашем друштву, сазнаваћете резултате наших спортиста и клубова на домаћим али и међународним такмичењима, захваљујући Вањи Савић.

Минивал или - графити пренеће ваше ведре мисли из емисије „Облак у бермудама". Изабрао Дарко Коцјан.

Ту су и вести из земље и света или СТОП ТЕЛЕКС 202, затим Сервис 202, као и домаћа штампа коју ћемо прелистати и издвојити неколико занимљивих наслова.

Квака 202, аутора Драгутина Роквића, коментаришући нашу стварност предлаже поклоне за различите прилике: „Има ствари које се не могу избећи, као слаткиши, наравно. Можете с љубављу да умесите нешто, али је једоставније да купите црну чоколаду јер је сад у моди. Јефтино, а неодољиво. Месили или купили, што се не поједе, чувајте за 8. март".

Наш слушалац из Београда приметио је: „Мој хоби је фотографисање и снимање авиона на Аеродрому Никола Тесла. У последње време то није дозвољено. Зашто?" Одговор ћемо чути у рубрици „Слушаоци репортери" од Слађане Савић.

У рубрици „Много смо најјачи" гостује Горан Обрадовић, тренер Иване Шпановић. Његов тренерски рад био је пресудан у формирању наше чувене скакачице у даљ. Приредио Дејан Булајић.

Вечерас у 19 часова уочи рођендана Данила Киша (22. фебруар), Народна библиотека Србије у свом великом амфитеатру приређује омаж овом великом писцу, једном од најпревођенијих на стране језике. Др Миливоје Павловић, аутор књиге „Венац од трња за Данила Киша" присетиће се овога јутра нашег чувеног писца са којим је сарађивао и повремено друговао.

Гласник 202, Влада Тодоровић, посетиће плато пијаце „Смедеревски ђерам". Ускоро ће овај простор бити реконструисан и уређен. Како сада изгледа, а како ће изгледати ускоро, када радови буду завршени?

То није све, увек има још. Увек, током емисије, пронађемо информације које су вам неопходне, нарочито у вези са саобраћајем, водоснабдевањем или нестанком струје.

За сам крај емисије већ је припремљен Виц на блиц.

Ако желите нешто важно да нам јавите за вас је резервисан телефон у студију 011-3249-202, или СМС број 064-0202-200 на који можете послати неку важну информацију по цени обичне поруке. Наша мејл адреса је program202@gmail.com.

Очекујемо да нас пронађете на Твитеру (@ustanak202, @beograd202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202 - 104 МНz) а онда нам се и на тај начин обратите. Ми бележимо све што нам јавите, а објављујемо оно што је корисно за све који слушају Устанак 202.

Уредник и водитељ: Дејан Грујић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво