Визија

55 година Историјског музеја Србије.

Данас и сутра се обележава пет и по деценија од оснивања Историјског музеја Србије.
Кроз више од пола века, ова институција успева да изгради углед и у јавности постане препознатљива као установа са важном културном, историјском и образовном улогом. Занимљиве су историјске околности око његовог покретања, јер је оснивање текло у неколико фаза. Први покушај, који није остварен је био 1950. године доношењем Уредбе о оснивању Историјског музеја НР Србије, а други 1954. године поводом обележавања 150-годишњице подизања Првог српског устанка. Међутим, тек уредбом Извршног већа Народне скупштине НР Србије од 20. фебруара 1963. године званично је основан Историјски музеј Србије.
Јубилеј, коме повећујемо данашњу емисију, се обележава кроз низ бесплатних садржаја за посетиоце и кроз бројне попусте на већину музејских издања.
На фејсбук станици Музеја данас се организује наградни квиз, а сутра од 18 сати и концерт познате гитаристкиње Амалије Милер.
Иначе, у изложбеном простору Музеја на Тргу Николе Пашића посетиоци тренутно могу да виде актуелне изложбе „Ђорђе Станојевић - човек који је осветлио Србију" и „Смрт Карађорђа Петровића". 

Аутор прилога је Петар Протић, емисију уређује и води мр Љубица Крминац.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво