Сваштара

Каро Емералд у Београду

Холандска певачица Каро Емералд, припрема свој први београдски концерт, о чему ћемо данас причати у рубрици „202 повода". Поред хитова „Stuck", „That Man" и „Night like This" нашој публици ће представити и свој најновији албум који стилски потпуно дочарава филмску музику 60-их година. У интервјуу за наш Радио, чућете још и шта је повезује са Србијом, а шта са музичким правцем „егзотик". Са Каро Емералд је разговарала колегиница Ружица Врховац.

„Међународни зимски фестивал дечије рекреације" организује се 20. пут, у периоду од 25. фебруара до 3. марта 2018. године на Копаонику. Осмишљен је као екипно спортско-рекреативно дружење, рекреација и такмичење. Спроводи се под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и намењен је деци узраста од 10 до 14 година, који ће са тимом аниматора учествовати у низу спортско-рекреативних, културолошких, едукативних, забавних и туристичких садржаја. О фестивалу детаљније прича програмски директор Асоцијације за спорт Петар Стакић.

Данијел Дане Корица је један од највећих српских атлетичара. Своју љубав ка трчању препознао је још у раном детињству. Дуге пруге су биле дисциплина где је остварио највеће успехе. За рубрику „Много смо најјачи" са прослављеним асом наше атлетике разговарала је мр Биљана Шујдовић.

Изгледа да су народна позоришта све популарнија места за концерте - овог петка Кербер је у „Српском народном позоришту" у Новом Саду, а Александра Радовић гостује у „Босанском народном позоришту" у Зеници. Ко све свира 16. фебруара у клубовима, центрима за културу, и другде - чућете у рубрици „Пази, свира се" Владимира Тодоровића.

Шта мозак ради док спавамо? Иако нас спавање чини несвесним, опуштеним и мирним, наш мозак је и те како будан и активан. Током сна, мозак процесуира тешке одлуке и помаже нам да рационалније размишљамо ујутро. И то је само једна од његових активности, о осталим - слушајте у рубрици „Да си жив и здрав", коју је припремила колегиница Дејана Јочовић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво