Сваштара

Србија данас слави Дан државности.

Овај празник се обележава у знак сећања на 15. фебруар 1804. године када је у Орашцу почео Први српски устанак и на исти дан 1835. године, када је проглашен први српски Устав који је означио почетак савремене српске државности. Како ће бити прослављен и које су историјске околности претходиле овим значајним догађајима, чућете у 202 повода.
У београдској Рузвелтовој улици несавесни возачи су бициклистичку стазу претворили у паркинг. То је изазвало гнев бициклиста који су се жалили надлежнима и предложили начин за решење проблема. Наш гласник Петар Протић ће проверити какве су шансе да се то и догоди.
Најавићемо традиционалну „Туријску кобасицијаду" која ће бити одржана од 16. до 18. фебруара. Поред привлачних мириса и одличне хране, организатори кажу да посетиоце очекује све „од игле до локомотиве".
У рубрици „Господо, амбасадор Србије", упознаћете Миомира Дејановића из Врања, учитеља у Основној школи „Светозар Марковић". Удружење за подстицај предузетништва га је прогласило за једног од најбољих едукатора у Србији. Како би ученицима приближио градиво, Миомир у настави користи стрип и кратке песме. Забележила Оливера Перић.
Наша женска ватерполо репрезентација игра против екипе Украјине 17. фебруара у Новом Саду, први меч у баражу за пласман на Европско првенство. Реванш је 3. марта у Харкову. Сениорка Теодора Рудић је за слушаоце Београда 202 и „Топ потоп" направила листу важних утакмица у оквиру квалификација и описала како се стиже до победе. Припремила Љиљана Обрадовић.
Колико је амбиција важна у животу, а колико је важније да она буде здрава и са мером, сазнаћете од Оливере Перић у „Моди 202". Очекује вас и редовна, сатирична рубрика „Квака 202" аутора Драгутина Роквића. 

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво