Ars, Artifex

У емисији: почетак емитовања РТС-ове серије „Немањићи – рађање Kраљевине“ и изложба о лози Немањића и нова музика младих српских композитора.

Играна серија „Немањићи - рађање краљевине", редитеља Марка Маринковића, један је од највећих пројеката Радио-телевизије Србије, која се први пут бави средњим веком у играном серијском програму, почиње са емитовање у суботу 17. фебруара. А тим поводом у Галерији згради РТС-а данас је отворена изложба о лози Немањића.
„Модерна класика" или неокласика је већ годинама жанр који се суптилно повезује са другим сродним или мање сродним музичким идејама. Посебно популарна широм света последњих година је неокласика базиранa на клавирској музици. „Звезде" такве музике су Nils Frahm, Max Richter, Hauschka, Olafur Arnalds, Lubomir Melnick, Yann Tiersen или у нашим условима ЛП Дуо. Већина њих познати су и као аутори примењене, филмске музике, а последњих година њихови концерти су музички и културни догађаји сезоне, без обзира где се одржавају.
Поводом Дана заљубљених у Дому културе Студентски град вечерас ће бити одржан програм под називом „Љубав је само рез: визије љубави у алтернативном филму", у оквиру кога ће бити речи о томе о чему стварно говоре аутори алтернативних филмова када говоре о љубави? Шта се добија кад се укине класична прича и колика је моћ монтаже, боја, контраста, резова и музике кад се говори о љубави? 

Kроз емисију води Јелена Kнежевић.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара