Сваштара

Данас обележавамо Светски дан радија!

Програм Радија Уједињених Нација је први пут емитован 13. фебруара 1946. године. Како се медиј емоције, како се радио често назива, уклапа у савремено, динамично друштво у коме све мање има времена за слушање и у коме нам је пажња расута на неколико страна? Да ли ће говорни програми остати у прошлости и радио постати обичан џубокс? Ове теме, од поднева, у „202 повода” отвара Милица Ђилас.

У току су интензивни грађевински радови у делу имовине Удружења новинара Србије у Кнез Михаиловој број 6. Вредност радова је 10 милиона динара, од чега половину представља кредит, а остатак је финансиран из средстава УНС-а. Биће потпуно реконструисано 300 квадрата простора, а постојећи, дрвени, спољни прозори и врата биће замењени алуминијумским троструким стаклом, на целој површини трећег спрата. Радови ће бити завршени до краја овог месеца, а у овај простор уселиће се Рачунарски факултет (РАФ). Детаље нам доноси репортер Владимир Тодоровић.

Биће речи и о догађају који се већ годинама одржава на Светог Трифуна, односно на Дан заљубљених у Врњачкој Бањи. Тамо се већ традиционално сваког 14. фебруара одржава такмичење у најдужен пољупцу. Тако ће бити и ове године - десети пут Туристичка организације Врњачке Бање организује манифестацију „Пољуби ме". Све ће се дешавати на Мосту љубави, а парови ће се такмичити у неколико категорија: најдужи пољубац, најатрактивнији пар, најстарији пар, а од ове године уводи се и четврта категорија - најмлађи пар (преко 18 година).

Упознаћемо и Данила Крловића, стрип-аутора и илустратора из Панчева који је тим послом почео да се бави из хобија. Захваљујући друштвеним мрежама његов рад је стизао до све већег броја људи, па тако и до оних чији позив му је променио живот. Данас су његове илустрације у најпродаванијим књигама за децу у Америци и на хиљаде малишана се успављује уз приче за лаку ноћ, које је илустровао Данило. Зато вам данас представљамо овог талентованог, младог човека у рубрици „Господо, Амабасадор Србије”. Са њим је разговарала Јелена Кнежевић.

Тема рубрике „Мода 202” биће васпитање и учтивост. Када је учтивост у питању једно од правила гласи - „Када немаш ништа лепо да кажеш, најбоље је да не кажеш ништа''. Шта на ову тему, ипак, треба рећи открива нам Оливера Перић.

Једна од прича, које вас очекују у сатиричној рубрици Драгутина Роквића „Квака 202'', биће и слање ракије у свемир. Пошто јапански технолози тврде да бестежинско стање поправља укус вискија, мораће и наша ракија у орбиту. А онда више неће бити довољна стандардна похвала: домаћа, чиста, пекао човек за себе... Прави домаћин мораће да понуди само ону ракију која је одлежала у космосу макар годину дана или која од мућкања при лансирању направи такав „венац'' да га деца користе као шлауф у базену.

Водитељ: Милош Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво